Domov >  Novice > Nosimo olimpijske sanje (18.01.2018) Ostale novice

V petek trening z vašimi najmlajšimi športniki raje preživite na drsališču – PRIREDITEV BO V VSAKEM VREMENU, DOGODEK BO POD STREHO DRSALIŠČA.

Slovenska bakla bo obiskala osem slovenskih krajev, ki jih je Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez, izbral kot tiste z bogato olimpijsko tradicijo. V petek, 19. januarja, popoldan se bo Slovenska bakla ustavila tudi na velenjskem drsališču v Sončnem parku. V okviru prireditve bo na drsališču med 16. in 18. uro potekal pester spremljevalni program. Med drugim bomo organizirali olimpijske aktivnosti za otroke. Zainteresirani bodo lahko sodelovali v petih športnih izzivih (curling, ravnotežna deska, hokejski gol, skok v daljino in dolge smučke) in osvojili posebno olimpijsko kolajno.

Olimpijsko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače. V Velenju bo bakla potovala od Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda Velenje do drsališča. Tomaž Razingar bo baklo predal županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču in prisotnim olimpijcem. Sodelovanje so potrdili Matjaž Debelak, Gloria Kotnik, Domen Pociecha, Miran Rauter in Bernard Vajdič. Ob 17. uri se bo Slovenska bakla ustavila na drsališču. Na zimskih olimpijskih igrah je do sedaj nastopilo devet velenjskih športnikov, in sicer Gašper Berlot, Ana Drev, Rok Flander, Marjan Jelenko, Gloria Kotnik, Rok Marguč, Miran Rauter, Tim Kevin Ravnjak in Bernard Vajdič.

Nosimo olimpijske sanje! SE VIDIMO!