Domov >  Novice > Predstavitve športov odlično uspele (03.09.2013) Ostale novice

Danes, 3.9.2013, je v organizaciji Športne zveze Šoštanj na OŠ KDK Šoštanj potekala predstavitev športnih klubov in društev, ki delujejo v našem kraju. Na tem dogodku so se predstavili Elektra Šoštanj,  OK Šoštanj Topolšica, Judo klub Jaka, Šahovski klub Šoštanj, NK Šoštanj, Rokometno društvo Sebastjan Sovič, Kegljaški klub Šoštanj in Društvo tabornikov rod Pusti grad Šoštanj.

Kot že nekaj let pred tem, je tudi letos Športna zveza Šoštanj v sodelovanju z OŠ KDK Šoštanj organizirala predstavitve vseh športov, ki delujejo v Šoštanju. Predstavitev košarke in odbojke, iz domačih prvoligaških klubov, sta se udeležili obe članski ekipi omenjenih moštev. Ostale športe oz društva pa so predstavljali izkušeni trenerji ali drugi predstavniki društev.

Vsako društvo je pripravilo svojo kratko predstavitev, preko katere so otrokom od 1. do 4. razreda predstavili možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Otroci so pri košarki navdušeno skušali hitro prebiti skozi kratek poligon, obleči dres članske ekipe in zadeti koš. Pri odbojki so skušali odbiti žogo preko mreže, pri rokometu in nogometu so skušali zadeti gol, pri šahu so skušali premagati našega mojstra šaha Grego Rupnika. Pri judu so se naučili malce discipline in nekaj osnov juda, pri kegljačih so spoznali pravila kegljanja in pri tabornikih so spoznali kaj so taborniki in kaj se pri njih dogaja. Dogajanje je bilo tako res zelo pestro.

Športna zveza Šoštanj in vsa društva, ki so sodelovala na današnji prireditvi, upajo, da se bo čim več otrok usmerilo v zdrav način življenja. Za kateri šport se bodo odločili niti ni toliko pomembno. Najpomembneje je, da otroci svoj prosti čas preživljajo aktivno in koristno.